Smartlog v3 » Let's run » Jul i Danmark
Opret egen blog | Næste blog »

Let's run

Mine tanker fra hverdagen

Jul i Danmark

6. Jan 2010 23:41, Jea

Den 21. dec, sent paa eftermiddagen kom Alex og jeg hjem fra Kina. Vi sov lidt, pakkede om og et par timer senere kom Alexs foraeldre og bror med juleoppakning. Kl 5 om morgenen den 22. stod vi allesammen op og tog i lufthavnen for at komme til Danmark. 

Og hvor var det fantastisk at komme til Danmark. Vi blev hentet ved toget af hele familien og det kan slet ikke beskrives hvor dejligt det var at se dem og at kunne give dem et knus igen. Jeg have ikke vaeret hjemme i 8 maaneder, saa jeg glaedede mig laenge foer vi skulle hjem. Jeg var fantastisk glad for at skulle hjem til jul, at skulle se min familie, at vaere i Danmark og for at have Alex med. Plus hele hans familie. Jeg var meget spaendt paa hvordan det ville vaere med hele familien samlet, daa vi sprogmaessigt stod overfor nogle udfordringer, da vi ikke rigtigt havde noget faellessprog. Men det gik uden problemer. Mit franske er blevet saa meget bedre, at jeg ikke laengere har problemer med at tale med Alexs foraeldre og det at skulle oversaette var derfor ikke noget problem. Alex og Charles oversatte en hel del men selv naar der ikke var nogen til at oversaette klarede alle at kommunikere uden problemer. Vi brugte den 23. som vi plejer med laekker frokost og juleshopping i Silkeborg og fortsaette som altid til sidste sekund men naede naesten det hele. Det var kun fars gave, som hvert aar er svaerest som jeg ikke naaede den dag. Men det at jeg havde faaet en ide var allerede et stort skridt synes jeg. Hjemme med alle poserne skiftede vi det travle humoer ud med julestemning for nu startede hyggen. 

Og saa blev det den 24.. Og det var en helt fantastisk juleaften. Jeg noed at "vise frem", at tage nogen med ind i vores traditioner, at forsoege at give dem den samme foelelse af julestemning og en fantastisk aften som vi selv har. At vise dem hvad vi forbinder med jul og faa dem til at nyde at danse om juletrae, spise dansk mad og hvad der ellers er af juletraditioner. Vi havde en helt fantastisk dag og aften, med rigtig laekker julefrokost, sne paa vejen, dejlig tur i kirken og hyggeiig madlavning og klargoering. Alle noed aftenen saa meget, synes virkelig aftenen var fuld af kaerlighed og glaede. Jeg var paa en lyseroed sky var helt boblende af kaerlighed og kunne ikke stoppe med at smile over at have alle samlet paa saadan en dejlig aften. Og at se to familier hvor alle noed at vaere sammen. Bare det at vaske op var noget af det hyggeligste jeg nogensinde har gjort.

 

Resten af tiden i Danmark gik hurtigt, jeg noed at vaere hjemme og fik ogsaa set nogle af pigerne inden vi rejste tilbage den 29. 

 

Kommentarer

 1. Emma
  7. Jan 2010 11:43
  1

  Åhhh jeanini. Det lyder helt vildt hyggeligt, er virkelig så ked af jeg ikke nåede at se dig, men var til julefrokost med Jakobs familie i nordjylland :S
  Fedt at det gik så godt med begge familier samlet, ret crazy. Hvornår skal i så ha' børn og giftes?? :D
  Pigerne snakkede om at I begge 2 seriøst har overvejet at flytte til danmark snart så du kan begynde på din uddannelse? Er det sandt?

  STORT kys og kram herfra!!!

 2. Jeanette
  14. Jan 2010 19:37
  2

  Hej Emma, dejligt med endnu en kommentar fra dig. Ja vi overvejer Danmark men også at blive her. Er ret meget i vildrede, så det kommer nok til at være en skole der vælger det, alt efter hvad jeg vælger at studere og hvor jeg kommer ind. Men Danmark står højt på listen.
  Håber snart vi ses!! Skulle dig og Jakob ikke også på ferie hernede?

Jeanette
Jeanette

Hvem er Jeanette

Mange tak for at du læser på min blog. Har skrevet siden midt i gymnasiet og har kæmpet for at få folk til at læse med. Jeg er 22 år gammel og har de seneste to år boet i Paris. Jeg tog herned for at lære fransk, og egentlig ikke med nogen planer om, at komme tilbage til Danmark. Jeg mødte hurtigt min kæreste Alexandre, som jeg nu har boet sammen med i et år. Jeg arbejder på restaurant, men er så småt begyndt at blive klar til at lave noget andet. Tror jeg skal noget design, møbel, mode - er ikke helt afklaret endnu. Er helt sikker på at blive i Frankrig, men overvejer et eventuelt ophold i Danmark til at studere - dansk design er umiddelbart mere interessant end fransk. Men derefter er det tilbage hertil. Paris er nemlig en fantastisk by.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede