Smartlog v3 » Let's run » Rengøringsmama
Opret egen blog | Næste blog »

Let's run

Mine tanker fra hverdagen

Rengøringsmama

4. Dec 2009 20:50, Jea

Jeg troede aldrig jeg ville ende som "amerikansk-film-pige/dame-der-skal-møde-svigermor-første-gang-nervøs-cleaning-freak." Det er jeg egentlig heller ikke, men jeg er lidt derhen ad. Så ihvertfald pludselig mig selv, på trods af at jeg er halvsyg og meget træt efter en uges arbejde og op kl 6 om morgenen, stå i køkkenet og skure og skubbe steder, jeg aldrig har skrubbet før. Gøre vaskemaskinen rent på steder man ikke engang kan se og gøre rent samme sted flere gange - bare for at være "sikker". Og hvorfor; Alexs mor kommer på weekend. Har altid tænkt at her er helt rent som det er, og at man ikke behøver at overdrive bare fordi det er svigermor. Men så gik det op for mig, at jeg umuligt kunne modtage hende i denne lejlighed. Hun forventer jo nok, at jeg passer rigtig godt på sønnike og opvarter ham som hun opvarter sine mænd.(forstås hendes mand og anden søn) Det gør jeg ikke, og jeg ville aldrig kunne leve op til hendes niveau, men der må i det mindste være rent hvor han bor, sønnike. Så jeg gik lidt igang, standard som jeg plejer, overraskelsen var bare, at her i virkeligheden er superbeskidt, når man kigger efter. Virkelig skræmmende og overraskende beskidt. Har ellers altid synes jeg var god, har da taget opvasken hver gang den blev lidt for stor til køkkenbordet, eller der ikke var flere glas eller gryder. Og har da også gjort køleskabet rent én gang, og med den indsats og den tid det tog skulle det da gerne kunne blive stående et par måneder før man angriber igen. Ellers gør man jo rent uafbrudt.

Men nej, idag kom det hele frem, for jo mere jeg gjorde rent, jo mere beskidt så det ud alle andre steder. Og pludselig gik det så op for mig, at det var jo egentlig også mystisk hjemme. Ved mommy. Jeg har jo selv "gjort rent", støvsuget og redt seng.... men der var mange ting jeg hoppede over, og underligt nok var det jo alligevel rent. Hele tiden. Og badeværelset var altid rent, vaskemaskinen har aldrig været støvet som min, men jeg har da aldrig tænkt over at man også skulle tørre den af. Eller at der rentfaktisk var nogen der gjorde det. Gad vide hvordan det kunne lade sig gøre 220m2 vs. 50m2.. Det er jo næsten pinligt. Jeg vil ihvertfald meget gerne have den hemmelige vasker, til at gå bag mig her hjemme.

Min rengøringsflip bunder også lidt i, at Alexs mor åbenbart normalt gør rent når hun kommer her. Og de kommer jo meget sjældent, sidst var jul for to år siden, før jeg var flyttet ind. Alex har hele ugen sagt at jeg skulle lade lejligheden være, for hun ville alligevel gøre rent når hun kom. Det synes jeg bare ikke er helt rigtigt. For nu er det jo Mig der styrer denne lejlighed, fint nok at hun gjorde rent her før, men nu er det altså mit sted, og kommer hun og mener det er beskidt, ja så er det altså ret træls at stå som mig. Og det er vel også lidt invasion af privatlivet hvis hun går i alle skuffer og vasketøjskurv og har en mening om hvordan jeg gør tingene. Problemet var jo bare at jeg ikke er tilfreds med måden jeg gør det, så måtte lige oppe mig idag. Så nu håber jeg at jeg kan vise at der ikke er brug for at gøre rent - for JEG er her jo.

Men gad godt have min hemmelige hjælp hjemmefra. Eller at det bare var sådan "grund"-rent. Så man bare lige skulle tørre over, istedet for at skrubbe.

Tror jeg ønsker mig rengøringskone til jul.

Jeanette
Jeanette

Hvem er Jeanette

Mange tak for at du læser på min blog. Har skrevet siden midt i gymnasiet og har kæmpet for at få folk til at læse med. Jeg er 22 år gammel og har de seneste to år boet i Paris. Jeg tog herned for at lære fransk, og egentlig ikke med nogen planer om, at komme tilbage til Danmark. Jeg mødte hurtigt min kæreste Alexandre, som jeg nu har boet sammen med i et år. Jeg arbejder på restaurant, men er så småt begyndt at blive klar til at lave noget andet. Tror jeg skal noget design, møbel, mode - er ikke helt afklaret endnu. Er helt sikker på at blive i Frankrig, men overvejer et eventuelt ophold i Danmark til at studere - dansk design er umiddelbart mere interessant end fransk. Men derefter er det tilbage hertil. Paris er nemlig en fantastisk by.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede