Smartlog v3 » Let's run » Strejke igen igen
Opret egen blog | Næste blog »

Let's run

Mine tanker fra hverdagen

Strejke igen igen

15. Nov 2009 14:33, Jea

Den sidste uges tid har RATP chaufførerne igen strejket. Det har betydet at min vej til arbejde har været meget besværlig. For det første skulle jeg tidligere afsted (synes egentlig 6.45 er tidligt nok) for at være sikker på at der overhovedet kom tog. Derefter var de hver morgen så overfyldte at jeg knapt kunne mase mig ind. Derefter stoppede de ved hvert stop, hvor flere folk hver gang maste sig ind. Saa efter at jeg knapt nok kunne komme ind, lykkedes det 10 personer mere at komme ind. Skøn morgen, face to face med klam mand, der ikke havde børstet tænder. Så står man der, og kan ikke rokke sig en centimeter, hvorefter toget stopper et stop før jeg normalt skal af og ikke kører længere. Så videre til metro nr 1 og køre 6 stop, igen i stoppet metro, hvor man igen skulle være heldig for at komme med pga over dobbelt antal mennesker i morgentrafikken. Og derefter med min sædvanlige metro og ankomme for sent på arbejde. Sådan var det hver morgen denne uge. Og igår da jeg skulle hjem, og trafikken skulle være normal igen, kom der ligepludselig alligevel ingen tog og jeg måtte i metro istedet. Jeg var pisse sur, havde ventet 20 min på toget og havde købt ind til hyggelig fredag så havde poser og tasker at slæbe på. Og da man skal være ekstra opmærksom på pung og taske i den parisiske metro, skulle jeg holde mine poser plus dække for min taske og dække så ingen nuppede ngt i posen og kunne ikke lade være med at tjekke om jeg havde alting 100 gange. Stress stress stress. Så da jeg kom til metroen og den var totalt fyldt op og jeg umuligt kunne komme ind, var jeg lige ved at begynde at græde- Blev bare så sur over, at de åndsvage chauffører beslutter sig for at blokere trafikken på den måde. Og så tre gange om året - jamen helt ærligt, hvad forventer de? Der er folk der har det værre end mig, hvordan kan man holde folk som gidsler på den måde, bare fordi man kan? Og specielt når trafikken i forvejen er så dårligt fungerende som den er. Og vi ovenikøbet halvdelen af ugen skulle betale vores transport alligevel.

Jeg opgav af vrede, selvom jeg ikke rigtig havde andre muligheder, Vendte vredt om og gik gennem gennem stationen og var lidt i vildrede.. havde ikke rigtig noget næste skridt. Gik næsten grædende og pisse sur mod informationsskranken for at skælde ud og jeg var lige kommet derop og var totalt i krigshumør, da det gik op for mig, at jeg nok ville blive endnu mere sur over at skælde ud på en, der ingenting ville kunne gøre. Jeg fandt min telefon frem for at ringe til RATP og bede dem betale min taxa hjem, men kunne ikke, for ellers ville jeg begynde at tude. Ikke særlig overbevisende når man vil skælde ud. Så jeg skrev til Alex som sagde jeg skulle tage en taxa. Ok ikke megen betænkningstid og jeg gik op og fandt en taxa. Og jeg var heldig. Fik en taxa som er magen til fars bil, det føltes godt med ordentlig transport igen. Chaufføren var supersød og vi snakkede hele vejen om hans familie og barnebarn og Paris og studier etc. Han reddede virkelig min aften, og på trods af kø og dobbelt taxaregning var jeg glad da jeg kom hjem. Og jeg satte mig i sofaen med et glas vin og brød og foie gras. Nej hvor var det dejligt at være hjemme.

Jeanette
Jeanette

Hvem er Jeanette

Mange tak for at du læser på min blog. Har skrevet siden midt i gymnasiet og har kæmpet for at få folk til at læse med. Jeg er 22 år gammel og har de seneste to år boet i Paris. Jeg tog herned for at lære fransk, og egentlig ikke med nogen planer om, at komme tilbage til Danmark. Jeg mødte hurtigt min kæreste Alexandre, som jeg nu har boet sammen med i et år. Jeg arbejder på restaurant, men er så småt begyndt at blive klar til at lave noget andet. Tror jeg skal noget design, møbel, mode - er ikke helt afklaret endnu. Er helt sikker på at blive i Frankrig, men overvejer et eventuelt ophold i Danmark til at studere - dansk design er umiddelbart mere interessant end fransk. Men derefter er det tilbage hertil. Paris er nemlig en fantastisk by.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede